Om Mig

Hejsan!

Mitt namn är              
Jag är en certifierad Kostrådgivare & Personlig Tränare som har specialiserat sig inom kvinnlig hormonell hälsa, fertilitet, anti-diet & Health At Every Size.

Min passion är hormonell hälsa & matfrihet!
Jag har alltid varit intresserad av biologi & fysiologi & när jag började utbilda mig till kostrådgivare & personlig tränare så förstärktes det ännu mer!😍

Ca ett halvår innan min utbildning så hade jag gjort valet att sluta med p-piller & hitta ett naturligt preventivmedel just för att, kort förklarat, jag mådde inte bra av p-piller🤷‍♀️

Elise Nöjd

20200728_143720.jpg

Jag började följa min menscykel & förstod mer & mer & mer att den inte var helt hälsosam. Jag hade vääääääääldigt långa cykler plus att de var oregelbundna as hell!

Förutom det så hade jag även kraftig mensvärk (vilket jag hade lidit av innan p-piller också) & tunga menstruationer. Plus att jag kanske inte var den mest behagliga att vara med i veckan innan mens.😅 Min PMS var all over the place!

Det var då jag började få upp ögonen för hur kost, sömn, träning & näring kunde påverka ens hormoner & till & med få bort symtom! 🥦

Jag var UPPSLUKAD! Att ingen hade lärt mig att detta var en grej?!

IMG_20200212_090650_087_edited.jpg

Så jag sög i mig all information kan kunde om menscykler, mat, hormoner, fysiologi & allt liknande för att fixa min egen cykel!

Jag gick bl.a. till en gynekolog för att ta reda på varför mina menscykler var så långa & oregelbundna & som jag själv hade gissat så låg jag på spektrumet av PCOS. Dock så blev jag hemskickad med orden "Kom tillbaka när du vill bli gravid så sätter vi dig på en hormonbehandling då!"😬

I samma veva började jag utbilda min till kostrådgivare & personlig tränare. Där fick jag lära mig om hur kroppen fungerade i träning, metabolism, psykologi, näringsämnen & mycket mer!

HOWEVER! Så var det inte bara en dans på rosor...

Via min utbildning & de personer jag följde för att lära mig om min hormonella hälsa så började jag utveckla en hemsk relation med mat där jag dömde mat som antingen "bra" eller "dålig". Sådant jag fick äta & sådant jag inte fick äta. Plus att jag samtidigt började träna väldigt hårt & högintensivt. Alla som jag såg upp till förespråkade var sin diet för att "fixa din menscykel för gott" eller liknande.😐

Allt detta i en kombo = NO BUENO! 

Det slutade med att jag tappade min mens i över ett halvår (hade tidigare hållit mig under 90 dagar som min längsta cykel) & poletten ramlade äääääntligen ned!

Jag tänkte konstant på mat, jag var livrädd för att gå upp i vikt, jag fick ångest varje gång vi skulle äta ute eller blev bortbjudna & jag hetsåt snacks varje gång som jag "gav mig själv tillåtelse". Jag insåg att jag var på g att få ortorexi. Jag hade förlorat min mens till vad jag nästan med säkerhet kan säga var Hypotalamisk Amenorré - när ägglossnings stängs ned pga underätning, överträning, underåterhämtning. 

Men Elise...det här var ju en väldans tråkig historia! Har du inget kul att berätta?😅

Jodu, för vad som kommer nu är varför jag är här idag!

Jag flippade om mitt mindset HELT! Från att döma all mat så började jag lära mig om matfrihet, instinktivt ätande, Health At Every Size & hur en lever med att ALL MAT ÄR TILLÅTEN!

Det finns ingen "dålig" eller "bra" mat. Mat & moral hör inte ihop. Jag började lära mig om vad som faktiskt stöttar kroppen! Hur stress kring mat påverkar ens hormoner & hur en kan förhålla sig till mat & ens hälsa UTAN att vara på en restriktiv diet!

IMG_20200628_182301_725.jpg

Så här är jag idag!

Det har tagit tid att läka men jag kan nu säga att jag aldrig känt mig så fri kring mat samtidigt som mina cykler är regelbundna!

Jag gick från kraftig mensvärk & PMS, till PCOS, till HA, till att få en regelbunden mens, läka min HA, lindra min mensvärk, få bort min PMS & stötta min ägglossning så att min PCOS har mildrats!😍🥰

Det är därför jag startade mitt företag, det är därför jag vill hjälpa människor!

För att jag har själv varit där & vet hur pissigt det är!

Men jag vet också att det går att förbättra. Det går att få hälsosamma menscykler utan att hoppa på nästa trendiga diet, eller bara äta "clean" mat, eller genom att helt undvika socker, eller träna 7 dagar i veckan eller lita på varje stor influencer på sociala media som säger att "du behöver inte kolhydrater". 

DITCH. THAT. SHIT!

Ta tillbaka ditt liv genom kunskap & matfrihet!

Kunskap är makt & det är dags att du får kunskap om hur din kropp fungerar & makten att skapa Din hälsosamma menscykel!

Massor med kramar

//Elise

20200824_105509.jpg